Minut valittiin mukaan hallitukseen syksyllä 2020. Korutaideyhdistykseen olen kuulunut opiskeluajoiltani asti, n. vuodesta 2007. Opiskelin korualaa ja muotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa sekä Aalto Yliopistossa. Olen ollut mukana järjestämässä Korutaideyhdistyksen maaliskuista Teosmyyntiä useina vuosina. Minulla on Helsingin Kampissa Paja, jossa on myös koruliike. Viime vuosina olen keskittynyt kaupallisempiin pääasiassa hopea- ja kultakoruihin, toisinaan myös korutaiteeseen. Odotan hallituksessa toimimisen kautta inspiroituvani keskittymään luovaan työskentelyyn ja kokeilullisiin materiaaleihin. Rakastan käsillä tekemistä ja sitä tunnetta, kun tekeminen vie mukaansa. Koruissa minulle on tärkeää, että niillä on käyttäjä, jolle korulla on merkitystä.

Suomen kulttuurirahaston maakuntarahastojen yhteinen hakuaika alkaa tammikuussa. Maakuntarahastot myöntävät apurahoja maakunnassa asuville tai syntyneille hakijoille sekä siellä suoritettavaan tai siihen kohdistuvaan tieteelliseen tai taiteelliseen työhön, sekä erilaisiin kulttuurihankkeisiin. 

Haku päättyy 10.2. klo 16.

Lisätietoja: https://skr.fi/apurahat/tammikuun-haku-maakuntarahastot

Taiken näyttöapurahat on haettavissa 12.1. alkaen. Kuvataiteen näyttöapurahat on tarkoitettu visuaalisten taiteenalojen, mediataiteen ja muotoilun ammattilaisille, joiden teoksia voidaan näyttää julkisesti. Apurahan voi saada taiteilija, joka asuu tai on asunut pysyvästi Suomessa. Näyttöapuraha on tarkoitettu ammatilliseen taiteelliseen työskentelyyn.

Haku päättyy 1.2. klo 16.

Lisätietoja:
https://www.taike.fi/fi/apurahat-yksityisille/-/stipend/tgLKCgqRUWQf/viewStipend/11175

Konstfack järjestää Zoomissa 13.1. klo 17 (Suomen aikaa) alkaen viisiosaisen luentosarjan, jossa käsitellään  käsityö- ja materiaalipohjaisen taiteen tekemistä erilaisista näkökulmista.

Lisätietoja:
https://www.facebook.com/events/391109492179636

Galleria Ars Libera etsii taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä jättämään näyttely-, tapahtuma- ja projektiehdotuksia syyskaudelle 2021 ja kevätkaudelle 2022.

Voit ehdottaa näyttelyaikaa, projektia tai tapahtumaa yhdestä päivästä viiteen viikkoon.
Syyskausi 2021: 1.9.–19.12.2021. (Näyttelyaika 14.–19.9. varattu.)
Kevätkausi 2022: 8.1.–30.6.2022.

Haku päättyy 31.1.2021. 

Lisätietoja:
https://arslibera.com/galleria/nayttelyhaku-open-call-2021/

Tamperelaisen Taidekeskus Mältinrannan kevätkauden 2022 näyttelyaikoja haetaan 31.1.2021 mennessä.

Gallerian pinta-ala on 190 m² ja Studion 70 m². Vastaremontoidut tilat ovat myös pimennettävissä. Näyttelyaikoja haetaan 3 viikon pituisina jaksoina, jotka sisältävät ripustusajat.

Näyttelymaksu Galleriaan on 1.500 €/3vk ja Studioon 850 €/3vk. Tampereen Taiteilijaseuran jäsenet saavat vuokrista jäsenetuna 20 % alennuksen. Näyttelymaksu sisältää valvonnan, tiedotuksen ja sähköisten kutsujen levittämisen.

Haku päättyy 31.1.2021. 

Lisätietoja:
http://www.maltinranta.fi/nayttelyhaku/

”Journey” – Kaija Hinkula 2015, kuvaaja Hanna Peräkylä

Kouta-galleria on Kouta ry:n (Kouvolan taiteilijaseuran) ylläpitämä galleria, joka sijaitsee Kouvolan taidemuseo Poikilon toisen kerroksen näyttelysalissa omassa noin 36 neliön
kokoisessa tilassaan. Haettavissa ovat ajat helmikuu-lokakuu 2022.
 
Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiat:
– Selvitys Kouta-galleriaan haettavan näyttelyn sisällöstä
– Näytekuvia 
– Aikataulutoive
– CV
– Yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero)
Kaikki tiedot samaan PDF:än. Nimeä PDF sukunimi_etunimi. Puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.
Näyttelyhakemukset käsittelee Kouta ry:n johtokunta. Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksistä helmikuun aikana.
Hakemukset lähetetään osoitteeseen info@kouvolantaiteilijaseura.fi 

Kuvia galleriasta löytyy Kouta ry:n Facebook sivuilta:
https://www.facebook.com/kouvolantaiteiljaseura

Näyttelytilasta ei peritä vuokraa.
Taiteilija vastaa näyttelyn teosmyynnistä itse. Galleria ei peri provisiota myynneistä.
Taiteilija vastaa teosten kuljetuksesta ja vakuuttamisesta sekä näyttelynsä ripustuksesta ja purkamisesta.
Teosten ripustus pääosin tilassa oleviin kiinnityskiskoihin, vain yhteen rajalliseen seinälevyyn voi porata/naulata.
Tila on pimennettävissä.
Kouta-galleria on avoinna yleisölle Taidemuseo Poikilon aukioloaikoina museon pääsylipulla

Haku päättyy 31.1.2021

Avoin haku kansainväliseen nykykorunäyttelyyn Moskovassa syyskuussa 2021. Näyttelyn teemana on rajat: poliittiset, maantieteelliset, kulttuuriset.

Dotted lines of a blank map, parallels and meridians, language barriers, concrete fences, barbed wire and hedgerows: our entire world is divided by multitude of lines, both real and imaginary. Coastline separates ocean from land, borderline separates one country from the other, and the poverty line separates people from each other.

Our first exhibition was dedicated to feminism – a movement that unites women of different countries, ages, races and backgrounds. For our second exhibition we chose the subject of “borders” to talk about division and disconnection, about opposing teams and uncompromising decisions – but also about self-preservation and protecting your identity from the permanent pressure of the outside world.

Today, jewelry can be a symbol of belonging – to a particular class, religion, movement. But it can also serve as a sign of otherness, thus repeating the function of borders on a microlevel.

We think it’s important to talk about borders – political, geographical, cultural – using the language of contemporary jewelry, because we are certain that contemporary jewelry is a universal language of expression that can create meanings everyone can try on – both literally and metaphorically.

Deadline: 30.3.2021

Lisätietoja: https://en.9marchproject.ru/

Jussi Järvinen
Rakkautta & rajoja
7.1.–31.1.2021

Jussi Järvinen kertoo näyttelystään: ”Rakkautta & rajoja -näyttelyssä tuon esiin yhteen kietoutuvia eriarvoisuuksia. Tarkastelen eri vallan mekanismeja, esimerkiksi ihmisten ja muunlajisten eläinten välistä dikotomiaa sekä sukupuolibinääriä.

Haluan luoda vaihtoehtoisia tapoja nähdä, esittää ja tuottaa ruumista länsimaisessa kulttuurissa. Henkilökohtaiseen koruuni pohjautuvassa J, U, S, S, I -sarjassa pohdin, mitä rajoja koru luo ja voi rikkoa. Lihakoukussa roikkuvassa helminauhassa yhdistyy niin inhimillisten kuin ei-inhimillisten kohtaama toiseuttaminen ja väkivalta.

Näyttely kritisoi ihmiskeskeisyyttä ja osoittaa rakkautta lajirajojen yli.”

Myymälä2
Uudenmaankatu 23 F, 00120 Helsinki
Avoinna: Ke–la 12–18, su 12–17

Jäsenistä mukana: Jussi Järvinen